top of page

Recept voor oreo muffins


Muffins zijn van origine kleine, warme broodjes, die zowel zoet als hartig kunnen zijn. Het is een rond, plat broodje dat bereid wordt met gistdeeg en vervolgens worden gegeten bij het ontbijt of bij de thee. Dit Engelse broodje is door de Amerikanen vertaald naar de muffin die wij vandaag de dag consumeren. Deze muffins, of cupcakes, zijn vaak zoet en hebben een zoete topping bovenop. In Nederland worden beide termen gebruikt voor het veelal zoete cakeje dat vaak als tussendoortje of traktatie wordt geconsumeerd. In deze blog wordt uitgelegd hoe u gemakkelijk zelf heerlijke oreo-muffins kunt maken.

Hoe maak ik oreo muffins?

Eerst is het belangrijk om alle ingrediënten in huis te halen en klaar te zetten voordat het bakken echt kan beginnen. Allereerst zet u 225 gram patent bloem klaar. Verder heeft u 75 gram suiker, 1 eetlepel bakpoeder, 80 gram koude roomboter, 250 milliliter melk, 1 ei, 1 theelepel vanille extract en zo’n 18 oreo koekjes nodig. Verder is het belangrijk dat u een bakblik voor muffins klaar heeft staan, papieren muffinvormpjes en een mixer in huis heeft.

Terwijl u de muffins klaarmaakt, kan de oven mooi voorverwarmen. Zet dus voordat u aan de slag gaat, de oven op 180 graden Celsius. Voeg de bloem, de bakpoeder en de suiker in een kom samen. Vervolgens voegt u de 80 gram koude roomboter aan de kom toe en mixed u het geheel totdat er een kruimelige substantie ontstaat. In een andere kom klopt u het ei, de melk en het vanille extract door elkaar met een garde. Zodra dit goed vermengd is met elkaar kan het melk-mengsel aan de kruimelige substantie worden toegevoegd. Vervolgens voegt u het grootste deel van de verkruimelde oreo koekjes toe aan het beslag en mengt u dit goed door. Het beslag wordt hierdoor steviger en op smaak gebracht met de oreo koekjes. De papieren muffinvormpjes plaatst u in de muffinvorm die zo in de oven gaat. U verdeelt het beslag over de bakvormpjes tot net onder de rand van de vorm. De bovenzijde van het beslag bestrooit u vervolgens met de stukjes oreo die u nog over heeft. De muffins bakt u vervolgens 20 a 25 minuten op 180 graden, totdat de muffins lichtbruin gekleurd zijn.

Meer baktechnieken leren?

Vindt u het onwijs leuk om muffins of taarten te bakken en wilt u meer baktechnieken onder de knie krijgen, dan kunt u natuurlijk altijd deelnemen aan een workshop. Sugarstars organiseert verschillende workshops waarin u leert hoe u bonbons en chocolade maakt, cupcakes leert maken en decoreren en taarten leert opbouwen en decoreren. Voor meer informatie over de workshops kunt u terecht op www.sugarstars.nl of kunt u telefonisch contact opnemen met Sugarstars door te bellen met 06-40263136. Veel bakplezier!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

SUGARSTARS  

Sweet Catering

bottom of page