top of page

Van chocolade worden we blij!


Chocolade. We grijpen er al eeuwen naar als we ons beter willen voelen of iets lekkers verdiend hebben. Voor alle chocolade liefhebbers die dit herkennen hebben wij goed nieuws: Als we onderzoek mogen geloven hoeven wij ons niet langer schuldig te voelen over het eten van deze heerlijke lekkernij. Sterker nog: het is goed voor uw gezondheid! We hebben de belangrijkste voordelen van chocolade voor u op een rij gezet.

1. Chocolade is goed voor uw hart

Een 9 jaar durende Zweedse studie onder 31.000 vrouwen wees uit dat het eten van 45 gram pure chocolade per week de kans op een beroerte aanzienlijk verminderd. Pure chocolade zit namelijk vol flavonoïden. Deze antioxidanten hebben een bewezen gunstig effect op ‘slechte’ (LDL) cholesterol die zich aan de vaatwanden hecht.

2. Van chocolade worden we blij

Het is helemaal niet gek dat de meeste mensen naar een heerlijk stuk chocolade grijpen wanneer het even tegenzit. Chocolade bevat namelijk meerdere stoffen waar wij ons beter van gaan voelen. Een stukje chocolade eten is al genoeg om het ‘voel-goed’ stofje endorfine aan te maken. Ook bevat het, onder andere, fenylethylamine, het stofje dat we aanmaken wanneer we verliefd zijn.

3. Chocolade voor sterke hersenen

Onderzoekers hebben ontdekt dat donkere chocolade de cellen van uw hersenen beschermen. Bovendien hebben twee recente onderzoeken ook uitgewezen dat chocolade helpt bij het functioneren van uw brein. De flavonoïden in chocolade stimuleren de bloedtoevoer naar de hersenen waardoor de hersenfunctie verbeterd.

4. Chocolade is goed voor de huid

Chocolade wordt meestal genoemd als de nummer 1 veroorzaker van acne. Er zijn al meerdere wetenschappelijke onderzoeken aan dit mysterie gewijd maar nog geen één heeft kunnen bewijzen dat chocolade pukkeltjes veroorzaakt. Wel heeft een Duits onderzoek bewezen pure chocolade helpt de huid te beschermen tegen Uv-straling.

5. Chocolade is hartstikke lekker

Waarschijnlijk de belangrijkste reden van allemaal: Chocolade is gewoon hartstikke lekker! Dankzij haar eindeloze variaties kun je eindeloos kiezen en genieten. Net zo al bij alles is het belangrijk dat je hier je grenzen mee kent. Chocolade is om echt van te genieten. Daar weten wij bij Sugarstars maar al te veel van en dat delen wij maar al te graag met u tijdens een workshop bonbons maken. Leer alles over de lekkerste chocolade smaaksensaties en ontdek hoe u jouw favoriet zelf kunt maken!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

SUGARSTARS  

Sweet Catering

bottom of page